About

Annemieke Nierop

Beauty can be seen in all things, seeing and composing the beauty is what separates the snapshot from the photograph.

MATT HARDY
Prijs header

ABOUT ME

De fotograaf achter ByMiek is Annemieke Nierop.

Door de fotografie ben ik mij bewuster van mijn omgeving, waardoor ik hier intenser van geniet maar kan het mij ook een gevoel van geluk geven. Dit gevoel probeer ik dan ook terug te laten komen in de foto’s. Op de momenten dat ik niet fotografeer ben ik toch constant om mij heen aan het kijken, op zoek naar het mooiste plaatje. Het zijn dan ook de kleine dingen die het verschil maken.

Dit zie je vooral terug in de bruidsfotografie. Waar juist de details en de kleine momenten het belangrijkste zijn op zo een dag.

Naast bruidsfotografie en portret fotografie heb ik een grote voorliefde voor paarden. Doordat ik veel in aanraking kom met paarden weet ik hoe ik ze het beste kan benaderen maar ook hoe ik ze op hun mooist kan vastleggen. En dit geldt eigenlijk ook voor andere dieren zoals honden. Omdat ik graag buiten ben, fotografeer ik ook het liefste op buitenlocaties zoals in het bos, op het strand of op de heide maar ook studiofotografie is mij niet vreemd.

 

ERVARING

Al vanaf mijn tienertijd ging ik nergens naartoe zonder mijn camera bij mij te hebben.

Door mijn grote liefde voor dieren en natuur ben ik mij in de afgelopen jaren steeds meer gaan verdiepen in het fotograferen hiervan. Om zo te proberen het gevoel over te brengen, wat het mij geeft. In Augustus 2018 heb besloten mijn hobby nog meer uit de hand te laten lopen en het serieuzer aan te pakken.

In 2019 heb ik een vervolgcursus Fotografie afgerond en ben ik direct begonnen aan de Jaaropleiding Fotografie aan de Fotoschool Keistad in Amersfoort.

Op deze manier wil ik mijn kennis verder uitbreiden maar ook mijn portfolio.